Mammas drøm (med regissørbesøk)

(11. november 2016 - 16:00)
Regissør: Mali Finborud Nøren
Spilletid: 53 min.
Land: Norge
I 40 år har Gunnhild båret på en stor drøm om å utøve kunsthåndverket sitt. Når datteren Mali tar opp kamera for å finne ut hvorfor, starter en 10 år lang reise som avdekker livets bevisste og ubevisste valg. På en ærlig og tilforlatelig måte tar regissør Mali Finborud Nøren oss med inn [...] Les mer »

Min pappa Toni Erdmann

(11. november 2016 - 18:00)
Regissør: Maren Ade
Spilletid: 2 t. 42 min.
Land: Tyskland
Winfried ser ikke mye til sin karrierefokuserte og travle datter Ines. En dag bestemmer han seg for å dra på overraskelsesbesøk. Men det byr på utfordringer når han, i overkant eksentrisk og tullete, invaderer livet hennes uten forvarsel. Det blir ikke bedre når hans alter ego Toni Erdmann dukker opp. Ingenting holdes tilbake, [...] Les mer »

Gilberts grusomme hevn

(12. november 2016 - 11:00)
Regissør: Hanne Larsen
Spilletid: 1 t. 30 min.
Land: Norge
Gilbert og egg er ingen særlig god kombinasjon. For Gilbert har eggallergien ført til både mobbing og pinligheter. Når Gilbert og familien flytter, gjør han alt for å holde allergien hemmelig for de nye vennene, særlig for nabojenta Line som er kaptein på hockeylaget. Men når den sykt selvopptatte tante Doris dukker opp [...] Les mer »

GTFO

(12. november 2016 - 13:00)
Regissør: Shannon Sun-Higginson
Spilletid: 1 t. 16 min.
Land: USA
Hvis du er i tvil: «Get The F*** Out» er langt fra det verste en kan få slengt etter seg som kvinne i spillkretser. De siste årene har mangfoldet økt i mange spillmiljøer, og rundt halvparten av alle spillere er kvinner. Likevel – eller nettopp derfor – må mange av dem tåle grov [...] Les mer »

Ikke kall meg sønn

(12. november 2016 - 15:00)
Regissør: Anna Muylaert
Spilletid: 1 t. 22 min.
Land: Brasil
Pierre er 17 år og bor sammen med sin mor og lillesøster. Pierre og søsteren har blitt skjemt bort av moren siden farens død. Pierre lever et utagerende ungdomsliv fylt med fest, damer, rus og musikk. Samtidig er han på søken etter seg selv og utforsker sin egen identitet gjennom å kle seg [...] Les mer »

Rosemari (med regissørbesøk)

(12. november 2016 - 19:00)
Regissør: Sara Johnsen
Spilletid: 1 t. 34 min.
Land: Norge
Midt under feiringen av bryllupet sitt, finner den tvilende bruden Unn Tove en nyfødt jentebaby på hotellets toalett. Hun overlater den lille til barnevernet. Seksten år senere dukker en ung og energisk jente opp på døra hos Unn Tove. Det er Rosemari, babyen fra bryllupet. De bestemmer seg for å finne ut hvem [...] Les mer »

Filmvisning fra innovasjonscamp

(11. november 2016 - 10:00)
Innovasjonscamp er en idékonkurranse for studenter, og en læringsmetode for kreativitet og nyskaping. I løpet av en avgrenset tidsperiode skal studentene leverer den best mulige løsningen på en reell utfordring gitt av en ekstern oppdragsgiver. På Film Innovasjonscamp skal elevene løse oppgaven gjennom å bruke film. Film Innovasjonscamp er et samarbeid mellom Femmina [...] Les mer »

Filmvisning fra animasjonsverksted

(12. november 2016 - 9:30)
Barn i alderen 6-10 år møttes allerede 29. oktober for å lage animasjonsfilmer som vises for de unge filmskaperne og alle andre som har lyst å se hva kreativitet kan føre til. Filmene er laget med «stop motion»-teknikk, modelleire, saks., papir og iPad.   Les mer »

Barnekortfilmer

(12. november 2016 - 10:00)
KAKERLAKKEN MED DEN STYGGE FRAKKEN… OG HOVUDET FULLT AV TRISTE TANKAR Kakerlakken trur at det er berre ho som har slike triste vintertankar når hausten kjem og sola forsvinn. Men kakerlakken møter ein nattsvermar som også har kjent på det same. Han har funne ut at det er mykje lys og mykje fargar [...] Les mer »

Mannen fra Snåsa

(11. november 2016 - 12:30)
Regissør: Margreth Olin
Spilletid: 1 t. 39 min.
Land: Norge
Margreth Olin har filmet 22 mennesker i møte med Joralf Gjerstad. I løpet av de siste 65 år har 50 000 mennesker reist til Snåsa i håp om å få hjelp. Når en barndom blir ødelagt av mobbing, når det går galt under en operasjon, når man en dag blir akutt dødelig syk, [...] Les mer »

Kortfilmprogram

(12. november 2016 - 17:00)
THE COMMITTEE Et nordisk samarbeid finner sted. Tre delegater fra Norge, Sverige og Finland samler seg i Lapland for å diskutere et kunstverk som skal plasseres på punktet hvor landenes tre grenser møtes. Men komiteen får seg en overraskelse, for i stedet for skulpturen de bestilte, presenterer den utvalgte kunstneren sin idé til [...] Les mer »

Den allvarsamma leken

(11. november 2016 - 14:00)
Regissør: Pernilla August
Spilletid: 1 t. 55 min.
Land: Norge / Sverige
Ikke lenge etter at den unge journalistspiren Arvid Stjärnblom kommer til Stockholm for å arbeide i en avis møter han Lydia Stille, som er datter av en kjent landskapsmaler. De to forelsker seg umiddelbart, men på starten av 1900-tallet ligger ikke forholdene til rette for at to ubemidlede unge mennesker skal kunne gifte [...] Les mer »